Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Nem szereted a vízpartot? Akkor irány a Balaton!

Ha nyaralás, akkor csakis tengerpart? Gondold át!

2017. április 03. - Földi Rita

nyar-vitorlas-felh.jpg

Sosem voltam oda a vízközeli időtöltésekért, kifejezetten kényelmetlennek éreztem, amikor egy tóhoz, folyóhoz vagy akár csak medencéhez közelítettem. A Balatonnal sem voltam másként, egészen egy csodás őszi délelőttig, amikor menthetetlenül magával ragadott az a bizonyos balatoni láz és minden eddigi gondolatom, rossz érzésem a vízpartok iránt feledésbe merült.

Sejtéseim szerint ezzel nem vagyok/voltam egyedül, több ismerősöm akad, aki, ha szóba került például a nyaralás, a tengerparton kívül semmit nem volt hajlandó számításba venni (és persze ezt sem a tenger miatt választotta). Mindent összegezve listázni tudtam azokat a tényezőket, amik által mára már akár a Balaton-parti élettel boldogan megelégednék, sőt, kifejezetten vágyom rá és a céljaim között szerepel minimum egy hétvégi házikó. Amennyiben Te, vagy az ismerősöd küzdötök ezzel, az alábbi pontokat erősen ajánlom és garantálom, hogy beleszeretsz a magyar tengerünkbe!

Ne a legnagyobb hőségben látogass el!

Amikor izzadsz és folyik rólad a víz, a hőguta kerülget, nem tudod magad átadni az igazi érzésnek. Bár a víz hívogat a gyors hűsítésre, mégsem hagy a kánikula gyönyörködni a tájban, kellemes sétát pedig naplemente előtt ne is remélj. A tavaszi időszak ezért is tökéletes a felfedezésre.

novak_evelyn_badacsony_isten_hozott_draga_tavasz.jpg» Ütős programokkal robban be a balatoni tavasz | » Húsvéti programok a Balaton környékén | fotó: Novák Evelyn

Ne érezd muszájnak vagy divatnak!

Mert sokan már a „csak azért sem” és a „nem állok be a sorba” elvet követve tudat alatt élből elutasítják a lehetőségét, hogy kellemesen csalódjanak. Válassz ki első körben olyan úti célt, ami közel áll az érdeklődési körödhöz! Nem kötelező beleugrani a fesztiválok forgatagába, ha másra vágysz.

balaton_sound.jpg» 10 fesztivál a Balaton körül, amit kár lenne idén kihagynod | fotó: Balaton Sound

Például tölts el egy mozgalmas, vidám napot valamely kalandparkban, fedezd fel a balatoni várakat, keresd a kihívást a megannyi sportprogramok valamelyikén, majd ülj be egy vízparti étterembe, cukrászdába és élvezd a pillanatot!

balatonibob_szabadidopark.jpgfotó: Balatonibob Szabadidőpark

Osztozz jó társasággal!

Ez nem azt jelenti, hogy egyedül ne indulj útnak, sőt, ha jobban szeretsz egymagad felfedezőtúrára indulni, nosza rajta! Viszont, ha inkább társasági ember vagy, gyűjts magad köré olyan személyeket, akikkel bárhol jól érezheted magad és közös élményeket szerezhettek! Akármikor visszagondolsz a Balatonra, ezek az emlékek fognak eszedbe jutni.

elmeny_plaza_balaotni_elmenyek.jpgÉlményBalaton - Ajándékozz balatoni élményeket! | fotó: ÉlményPláza

Légy nyitott!

Az illatokra, a látványra, a lehetőségekre. Nem feltétlen kell szeretned a vizet, ha csak belelógatod a lábad és neked ez éppen elég, ettől még tartogathat a környezet olyasmit, amit máshol nem találsz és nem is gondolnád. Ilyen lehet például a Tihanyi Levendula Fesztivál.

levendula-es-apatsag.jpg» Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek | fotó: levendulafesztival.hu

Élvezd a gasztronómiát!

Imádod a halászlét? A minőségi borokat? Ennél egy igazán finom lángost? Lefogadom, a Te szádban is összecsordult a nyál a gondolatára. Nem kell tovább merengened rajta, hol találod. Utazásra fel!

Ugye, hogy máris vonzóbbnak tűnik országunk büszkesége?

Szerző: László-Barva Alexandra | Éjjel-Nappal Balaton

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása