Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Szigligeti újévi csobbanás 2020.

2019. december 18. - Földi Rita

szigligeti_ujevi_csobbanas_2020.jpg

Ágyúlövésre mindenki a vízbe!

2020 január 1-én irány a Szigligeti Strand azoknak, akik szeretnének megmártózni 0 fok közeli hőmérsékletű vízben. A népszokás úgy tarja, hogy aki újév első napján friss vízben megmosakszik az egészséges lesz az évben. Pontosabban: Aki reggel a kútról elsőnek mert vizet, "elvitte az aranyvizet", és egész évben szerencsés volt.

A népszokás gyakorlására a lehetőséget Szigliget városa már 10. alkalommal biztosítja. A jubileumi év pedig különleges programokat kíván.

Még csak korán sem kell kelni, mert 12:30-tól kezdődik a program. Aki csobbanni szeretne, annak először orvosi szűrővizsgálaton kell átesnie, utána mehet is a vízbe. Na jó, nem egyből. 14:00-tól ágyúlövésre indul a jubileumi Újévi Csobbanás.

Vidámságból nem lesz hiány, ahogy művészetből sem! A Balaton-partján fogja kifaragni művét egy jégszobrász, miközben gólyalábas bemutatókon és artista előadásokon csodálkozhatnak a látogatók. 

A „Balatoni nyaraló” című számukról híres Cimbaliband zenekar zenei aláfestése mellett jól fognak esni az alábbi melegítő ételek és italok: grog, vodka, tea, bor, forralt bor, babgulyás, lángos, kürtőskalács.

A fenti mellett én egy másik újévi hiedelemre is felhívnám a figyelmet:, ,Az újév napján végzett cselekvések egész évben ismétlődni fognak. Ezért is igyekeztek az emberek ezekben a napokban kellemesen tölteni az időt.”

E szerint lehet, hogy aki újév első napján fürdőzik a Balatonban, az 2020-ban még számtalanszor vissza fog térni a magyar tengerhez egy jó hangulatú fürdőzésre. Akárhogy is legyen, egy próbát szerintem mindenképpen megér.

Te megmártóznál a fagypont közeli habokban? Tervezed, hogy elmész?

fotó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása