Idén a Fűszerésszel együttműködésben új szezonális sörsorozatot indított az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde. A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is.
A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kézműves sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse.
Az adalékanyag és tartósítószer-mentes fűszereiről és fűszerkeverékeiről híres Fűszerésszel együttműködésben, díszdobozba csomagolták a húsvéti sörök hagyományát.A limitált kiadású Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl valódi Red IPA típusú sörök. A Nyúlon Innenbe a Fűszerész legjobb minőségű selim- és kubebaborsai, valamint babérlevele került, a Nyúlon Túlt pedig némi jázminnal bolondította meg a Szent András Sörfőzde sörfőzőmestere.
A békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy az év minden szakában az alkalomhoz illő, az aktuális szezonhoz hangolt izgalmas sörökkel rukkoljon elő állandó sörkínálatán túl. A Szent András Sörfőzde a nyári Vári Nővérek summer pale ale (SPA) sörsorozat és a karácsonyi Esthajnal-sorozatot most kiegészítve idén áprilistól már évente három, nevében állandó, tartalmában évről-évre megújuló szezonális sörsorozattal jelentkezik.
RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe és Equinox komlók, selim-bors és a babérlevél.
RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe komló és még hidegkomlózva Huell Melonnal, jázmin virág
A sörök valóban jól passzolhatnak a húsvéti menühöz. Ezt Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó és Gerő Eszter (Sütizz) bizonyította egy remek sörkorcsolyával a tavaszi sörkülönlegességek bemutatóján, Segal Viktor éttermében. A Callas Cafe-ban a szerencsés résztvevők a sörökhöz illő falatokkal együtt, elsőként kóstolhatták meg a különleges fűszerezésű söröket.
kacsamell céklával és egy különleges ízesítésű, sörrel készült mártással
pohárban szervírozott sörhab füstölt pisztránggal és szépiatintából készült dísszel
mangóval töltött csokoládés ganache
Legjobban a csokoládé és a sör párosításától tartottam, mégis ez az, ami teljesen elbűvölt a menüben. Azt, hogy ennyire jól passzolt a sör hozzá, persze nagyban köszönheti a mangós tölteléknek, mely Gerő Eszter (Sütizz) zseniális kreációja volt.
Úgy tűnik a sör helyet követelt magának a húsvéti asztalnál. Tedd próbára, kísérletezz az ízekkel és lepd meg szeretteidet húsvétra díszcsomagolású, különleges sörökkel! Én már tudom, hogy idén mit fogok adni a locsolóknak...
forrás és további információ: www.szentandrassorfozde.hu
Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.