Az élet hangulatos oldala

A Sziget Fesztiválra készülőknek ezeket tudniuk kell!

Készülj fel!

2018. augusztus 06. - Földi Rita

sziget_fesztival_2018_tippek.jpegMár csak pár nap és indul a 2018-as Sziget Fesztivál! Jó, jó alig várod a szabadságot, és hogy tombolhass Gorillaz, Shawn Mendes vagy Kygo zenéire, de azért nem árt egy kicsit felkészülni rá testileg is, hogy bírd a strapát másnap reggelig. 3 tippet gyűjtöttem össze, melyekkel ráhangolódhatsz a ”Szigetelésre”.

Tovább

5+1 elbűvölő hely barátnőknek, a meghitt és nyugodt beszélgetésekhez

Ezekbe azonnal bele fogtok szeretni!

5_1_elbuvolo_hely.jpgVan egy remek terápia, melytől garantáltan jobb kedved lesz. Kell hozzá egy szuper barátnő, néhány szabad óra, és egy igazán hangulatos hely, ahol finom a süti, kiváló a kávé és ahol zavartalanul beszélgethettek. 5+1 elbűvölő helyet mutatok, melyek mindegyike tökéletes arra, hogy a lelketek is jól érezze magát. Édes, vidám helyek, ahol öröm, harmónia és nyugalom vár rátok.

Tovább

The Donut Library, ahol a fánkok életre kelnek

Elbűvölő formák és különleges ízek egy igazán hangulatos helyen

the_donut_library_ahol_a_fankok_eletre_kelnek.jpgKevés ember van, aki ne szeretné a fánkot, és még kevesebb, aki ellen tudna állni egy görögdinnyére hasonlító, vagy éppen egy extra csokis fánknak. Nyáron limonádés, mojitos vagy pálcikás jégkrémre hasonlító fánkok közül is választhatsz. A kreatív finomságok majszolása mellett egy igazán édes helyen olvasgathatsz, vagy beszélgethetsz a barátoddal, barátnőddel. Ez a The Donut Library, ahol a fánkok életre kelnek.

Tovább

Így készítsd el Mikszáth Kálmán kedvencét, a palóclevest!

Egy leves, mely magában foglalja a magyar konyha minden zamatát

palocleves_3.jpgA palócleves keletkezéséről többféle legenda is létezik. Annyi biztos, hogy nevét nem a palócokról kapta, hanem valószínűleg Mikszáth Kálmánról nevezeték el, akit a „legnagyobb palócnak” hívtak. 1892-ben Gundel János ezt a levest tálalta fel az író születésnapjára, mert Mikszáth arra kérte, hogy olyan levessel lepje meg, amilyet még sosem evett, „amelyik magában foglalja a magyar konyha minden zamatát”. Legenda ide vagy oda, a gulyáslevesünk mellett a palóclevest is hajlamosak vagyunk elfelejteni, mikor a heti menüt tervezzük, pedig igazán finom leves, mely savanykás ízével és a friss kaporral kiegészítve tökéletes nyári ebéd is lehet. Ne hagyjuk, hogy feledésbe merüljön!

Tovább

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Maradékból finomat!

sult_husos_wrap_1.jpgAlig van időd az ebéd vagy a vacsora elkészítésre? Szinte 10 perc alatt ínycsiklandozó húsos wrapot készíthetsz, ha van egy kevés, maradék sült hús a hűtődben. A recept bármilyen sült hússal – csirkével, marhával, sertéssel – is elkészíthető, így akár a grillezésből megmaradt husit is fel tudod használni. A lényeg, hogy a hús mellé pakolj zöldségeket, és locsold meg egy finom öntettel. Ha pedig igazán ínyenc vagy, akkor egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá, mely tökéletesen ráolvad a fincsi wrapodra.

Tovább

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Ha egy fullos ebédre vágysz…

rakott_kelkaposzta_1.jpgA rakott kelkáposzta alapvetően nem túl kalóriadús étel. Rizses hús és párolt káposzta tejföllel, a gurméknak egy kevés reszelt sajttal a tetején. De ha a hűtőből előkerül a házi füstölt szalonna és a jól bevált fokhagymás majonézem is, akkor egy brutális rakott kel kerekedik ebédre, melynél nem érdemes számolni a kalóriákat, csak élvezni az ízeket. 

Tovább

15+1 borterasz, mely minden Balaton-rajongó szívét megdobogtatja

Itt az új balatoni "borkoktél"! Nem rázva, keverve!

folly_arboretum_es_boraszat.jpgAnnyi a nyár, amennyit beletöltesz! De nem mindegy, hogy hol, és mit töltesz bele. Ha szereted a borokat és rajongsz a Balatonért, akkor a kettőt együtt a legjobb élvezni. Tölts a poharadba meseszép balatoni panorámát, a festői táj nyugalmát, a rozétól illatos esték hangulatát, hűsítő fröccsök izgalmát, és fűszerezd meg mindezt egy csepp balatoni esszenciával. Csupán ennyi a recept, melyet az alábbi 15+1 helyen készíthetsz el igazán.

» » »  Elolvasom

Tovább

7+1 tipp megmaradt görögdinnye felhasználására

Dinnyeszezon 2.0

1_megmaradt_gorogdinnye_felhasznalasara.jpgA görögdinnye szuper egészséges élelmiszer, mely nyáron elmaradhatatlan hűsítő finomság. Bármennyire is szeretjük, a több kilós dinnye bizony nem mindig tud elfogyni. Ahelyett, hogy a hűtőben rakosgatnád, készíts belőle új finomságokat!

Tovább

Ezt a mennyei csokis pite receptet imádni fogod!

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

2_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpgSelymes, lágy csokoládékrém gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon tömény, de nagyon finom, és ami a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni, a végeredmény pedig meglepően csokis. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet.

Tovább

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Nyári ízek egészségesen

mustaros_karaj_2.jpgNyáron nem csak a limonádéba mehet a citrom. Pácolj vele húsokat és dobd fel vele a mártásokat is, hiszen a citrom szuper egészséges, tele van vitaminnal és zsírégető hatású is. Párosítsd egy kis kakukkfűvel, így még pikánsabbak lehetnek a vele készült ételek. Éljenek a friss, egészséges hozzávalók és a nyári ízek!

Tovább