Az élet hangulatos oldala

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Maradékból finomat!

2017. augusztus 04. - Földi Rita

sult_husos_wrap_1.jpgAlig van időd az ebéd vagy a vacsora elkészítésre? Szinte 10 perc alatt ínycsiklandozó húsos wrapot készíthetsz, ha van egy kevés, maradék sült hús a hűtődben. A recept bármilyen sült hússal – csirkével, marhával, sertéssel – is elkészíthető, így akár a grillezésből megmaradt husit is fel tudod használni. A lényeg, hogy a hús mellé pakolj zöldségeket, és locsold meg egy finom öntettel. Ha pedig igazán ínyenc vagy, akkor egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá, mely tökéletesen ráolvad a fincsi wrapodra.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db torilla lap (teljes kiőrlésű lisztből vagy kukoricalisztből) Ha nagyon kevés időd van, akkor megteszi a bolti, készen kapható lap is, de érdemes kipróbálnod a házi készítésű tortillámat is.
  • 4 szelet maradék sült hús (nekem ebből a sült húsból maradt)
  • 2 szál újhagyma
  • 3 marék saláta
  • 1 db paradicsom
  • főtt kukorica
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 ek. olívaolaj

a fokhagymás majonézes öntethez

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál majonéz

sult_husos_wrap_2.jpgElkészítés

1. A maradék sült húst felszeleteljük és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Itt még tovább fűszerezhetjük, ha szükséges. A megsült húst kivesszük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított és félbevágott fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt. Az öntet már kész is, jöhet a tortilla!

3. A tortilla lapokat egyszerűen csak átmelegítjük a serpenyőben. Mindkét oldalukat addig, amíg egy kis színt kapnak.

Összeállítás: A tortilla lapokat megkenjük a fokhagymás-majonézes öntettel. Rátesszük a sült húst, egy fél marék salátát és 2 szelet paradicsomot. Megszórjuk felkarikázott újhagymával, főtt kukoricával és egy fél marék sajttal. Ezután újabb adag fokhagymás-majonézes öntettel meglocsoljuk és wrap-ot formálunk, vagyis a tortilla alsó negyedét felhajtjuk és két oldalt ráhajtjuk a lapot. Középen egy fogpiszkálóval rögzítjük, vagy egyből alufóliába tekerjük az alját.

Ennél a receptnél látható a wrap hajtogatása.sult_husos_wrap_3.jpg

» Olvass tovább gasztro témában itt

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.