Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

5+1 állatkert, ahová tavasszal el kell menned

Több mint egy cuki családi program

2017. március 18. - Földi Rita

allatkert.jpg

Az állatkert látogatás kitűnő program az év minden melegebb időszakában, de igazán tavasszal a legélvezetesebb, amikor az ember már alig várja, hogy a hideg tél után a természetben, a csicsergő madarakat hallgatva, a zöld növényzet között sétáljon, vagy csak magába szívja a friss levegőt és az ilyenkor nyíló virágok illatát. Ha szerencsések vagyunk és a sétánk alatt még cuki állatokkal is találkozunk, akkor garantált a jókedv. Hogy ne csak a szerencsén múljon a találka, menjünk állatkertbe vagy vadasparkba! Igazi hangulatjavító, tavaszi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezeket a helyeket ne hagyd ki!

5+1 állatkert, ahová tavasszal el kell menned

1. Fővárosi Állat- és Növénykert

Magyarország legnagyobb állatkertje 18 hektár területtel, ahol 7 kontinens élővilágát fedezheted fel. Oroszlánok, gorillák, elefántok, zsiráfok, több mint 8000 különleges állat egy helyen. Ne hagyd ki a főként trópusi lepkéket bemutató Lepkekertet, a bonsai gyűjtemenyt, az Ausztrál Zónát, ahol a legcukibb koalák laknak, és ha a Madagaszkár mesefilmet imádtad, akkor a gyűrűsfarkú makikat élőben is meg kell nézned a Madagaszkár-házban!

Az állatsimogató és a fókashow pedig kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. Egy nap kevés is ahhoz, hogy mindent végigjárjunk!

» Bővebb információ

allatsimogato.jpg

fotó: itthon.hu

itthon_hu1.jpg

fotó: itthon.hu

2. Nyíregyházi Állatpark

A sóstói üdülő övezetben egy természetes, szinte háborítatlan környezetben, egy tölgyerdő mélyén kapott helyet ez a nem szokványos állatkert. A közel 30 hektáros területen megpróbálják eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki itt jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik.17190424_1485636184832120_6217531701452419224_n.jpg

Több mint 350 faj, 3500 egyede tekinthető meg, köztük olyan ritkaságok, mint a fehér tigris, indiai orrszarvú, fekete jaguár, szirti cápa, jegesmedve, afrikai elefánt, oroszlánfóka, indiai elefánt, komodói varánusz, tigris cápa.

Minden hétfőn és pénteken megnézheted, hogy tízóraiznak az Ócenárium cápái. Ezek mellett tevegelhetsz vagy részt vehetsz a fókashown vagy a papagájshown.

» Bővebb információ

3. Veszprémi Állatkert

Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje az elmúlt években számos fejlesztésen ment át, így azok számára is egész napos, izgalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújt, akik korábban már többször is voltak ott.veszpremi_allatkert_4.jpeg

A két részből álló állatkert a festői fekvésű Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el. A Gulya-dombi parkerdő a Gizella királyné-kilátóval és a Gulya-dombi kis kilátóval tökéletes kirándulási célpont egymagában is, de egy állatkerti látogatással még izgalmasabb.

veszpremi_allatkert_1.jpeg

veszpremi_allatkert_2.jpeg

veszpremi_allatkert_3.jpeg

A Veszprémi Állatkert több mint 30 hektáros területen a közel 130 állatfaj 600 egyedét mutatják be a világ minden tájáról. Az országban csak itt látható különlegességek a kardszarvú antilop, impala, dromedár és fehértorkú varánusz, de Pablot, a híres orrszarvút is meg kell látogatni, ha itt járunk.

» Bővebb információ

4. Budakeszi Vadaspark

A Budai Tájvédelmi Körzetben található Budakeszi Vadaspark közel 350 hektárnyi területe tökéletesen alkalmas erdei kirándulásokhoz, bográcsozáshoz, kikapcsolódáshoz. (A parkban 7 tűzrakóhely is van, és még a gyújtóst is megvásárolhatjuk a bejáratnál.)vadaspark-bejarata.jpgTöbb mint hatvan féle hazai és betelepült állatfajjal találkozhatunk a védett erdőterületen. (Kis- és nagyvadak, egerészölyv, héja, vörös vércse, uhu, holló, baromfiudvar, fácán, fogoly, róka, mosómedve, vadmacska, muflon, dám-, gim- szika-, skótszarvas, őz, vaddisznó.)mosomedve_2.jpg

A Parasztudvarban házi állatokat is simogathatunk, mely a gyerekek kedvence lehet.fekete_kis_barany.jpg

A különleges programra vágyók ne hagyják ki az Éjszakai kalandtúrákat és a MedvExit elnevezésű „szabadulós” játékot! A magasságot és izgalmakat kedvelők a gyönyörű, erdei környezetben lévő Kalandparkban tehetik próbára ügyességüket.

» Bővebb információ

5. Xantus János Állatkert, Győr

Az állatkert főbb látványosságai többek között az Afrika-kifutó (zebrákkal, antilopokkal, zsiráfokkal), a Dél-Amerika ház (itt tapírok, lajhárok, pampanyulak, vízidisznók élnek),  és a Jaguár ház. Lehetőségünk van állatkerti örökbefogadásra, illetve részt vehetünk látványetetésen is.

» Bővebb információ

5+1 Veresegyházi Medveotthon

Egy különleges medveotthon, mely a nyugdíjas éveikben lévő, háziasított medvéknek és farkasoknak ad menedéket. 3, 5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve és a 20 farkas. A szelíd macikat mézzel etethetjük a kerítésen át.  

medveotthon_itthon_hu.jpg

fotó: itthon.hu

maxresdefault.jpg

hqdefault.jpg

Az európai szürke farkas kolóniával és a kisfalkával bemutató előadás és látványetetés program zajlik minden hétvégén és ünnepnapokon.

» Bővebb információ 

Tavasszal számos különleges programmal is készülnek az állatkertek. Kiemelkedő időszak lehet a Húsvét, a május 1. és a Gyereknap, de ezek mellet még a világnapok is ( a Víz világnapja március 21-én, vagy a Föld napja április 22-én).

»  Itt még több állatkertet és vadasparkot találsz

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása