Life and Trend - Földi Rita blogja

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Tavaszi burgonyakrémleves egy kis csavarral

2017. március 07. - Földi Rita

1_fo_snidlinges_burgonyakremleves_kolbaszchipsszel.jpegDobd fel a jól megszokott krumplilevest friss snidlinggel, ropogós kolbászchipsszel és egy kevés fehérborral! Ezentúl mindig így készíted majd!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 3 ek. ír vaj
  • 8 db burgonya ("B" típus vagy "C" típus)
  • 250 ml tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor (Olaszrizling)
  • víz
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 marék snidling
  • 150 g kolbász

4_snidlinges_burgonyakremleves_kolbaszchipsszel.jpg

Elkészítés

1. A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, de nem hagyjuk ázni a vízben!

2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és a kockázott burgonyát kissé megpirítjuk benne. Pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendiót adunk hozzá, és többször megkeverve puhára főzzük.

3. Amikor a víz kezd elpárologni, akkor hozzáöntjük a tejszín felét és egy kevés fehér bort is. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.

Visszatesszük a tűzhelyre és a maradék tejszínt hozzáöntve tovább főzzük. Végül hozzáöntjük a maradék bort is.

Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk még hozzá tejszínt vagy bort!

Melegen tálaljuk kolbászchipsszel és snidlinggel megszórva.

A kolbászchipszet úgy készítjük, hogy a vékonyra karikázott kolbászt sütőpapíron,  220 C fokos sütőben ropogósra sütjük, kb. 7 perc alatt.

3_snidlinges_burgonyakremleves_kolbaszchipsszel.jpg

2_snidlinges_burgonyakremleves_kolbaszchipsszel.jpeg

» További ínycsiklandózó leves receptek

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.