A csokifondü a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető desszertek egyike. De nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert hangulatos falatozásban lehet részünk, amikor párunkkal vagy a barátokkal együtt mártogatjuk az olvadt csokiba a gyümölcsöket vagy a különböző süteményféléket. Ha a sajtfondüt már kipróbáltad, akkor Valentin-naphoz közeledve itt az ideje, hogy olvadt csokoládéval töltsd meg a fondüstálkádat.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 1 dl tejszín (magas zsírtartalmú)
- 2 g vaj
Opcionális ízesítők
- rum, konyak, narancslikőr, narancshéj
Mártogatnivalók
- gyümölcsök: eper, narancs, banán, kivi, szőlő, alma mandarin, ananász, barack vagy aszalt gyümölcsök, stb.
- egyéb finomságok: kalács, croissant, kekszek, babapiskóta, házilag sütött piskótakockák
- marcipán, pillecukor (marshmallow), stb.
Elkészítés
1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
2. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az apró darabokra tördelt csokoládét! (Még jobb, ha csokoládé pasztillát használunk hozzá.)
Az így kapott csokoládékrémet ízesíthetjük még egy kevés rummal is, vagy keverhetünk bele reszelt narancs- vagy citromhéjat. Ha vajat adunk hozzá, akkor fényesebb lesz és krémesebb is.
A csokoládékrémet átöntjük a fondüedénybe, mely melegen fogja tartani. Ezután pedig már kezdődhet is a mártogatás.
Próbáljuk ki fehér csokoládéval is!
A csokiba mártott finomságokat meghempergethetjük még mogyoró, mandula vagy dióforgácsokban is.
A tálat melegítő mécses lángja meghittséget áraszt, de több gyertyát is meggyújthatunk a hangulatos fondüzéshez. Egy pohár pezsgővel vagy vörösborral tökéletes párosítás és igazi gasztro-kényeztetés Valentin-napon is.
fotók: Pinterest
»További receptek
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.