Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Elég volt a Valentin-napi giccses ajándékokból! Jöjjön valami más!

5 romantikus ötlet, mely nem plüssmackó és nem is csokoládé

2017. február 07. - Földi Rita

1.jpg

Lassan piros szívecskék, rózsaszín flitterek és plüssmackók lepik el a boltok kirakatait. Nyakunkon a Valentin-nap. Február 14-e a szerelmeseknek kinevezett nap. Persze a szerelem nem függ naptári napoktól, de miért ne kedveskedhetnénk ezen a napon valami igazán különleges, romantikus ajándékkal a párunknak. Ha már unod a giccses ”meglepiket”, akkor mutatok neked valami mást.

valentin_nap.jpg

 5 romantikus, giccsmentes élményajándék ötlet Valentin-napra

1. Romantikus vacsora egy igazán különleges helyszínen

Egy romantikus vacsora Valentin-napon is tökéletes élmény lehet mindkettőtök számára. Egy különleges helyszínen minden érzékszerveteket elvarázsolhatjátok. Különleges helyszín lehet minden olyan hely, ami nem egy szokványos étterem. Válassz olyan helyet, mely valamiért közel áll a szívetekhez, például az első csók elcsattanásának helyszínét, az első randi helyszínét, vagy azt a helyet, ahol először megláttátok egymást. Persze csak akkor, ha a helyszín olyan, hogy megoldható ott egy gyertyafényes, pezsgős vacsora elfogyasztása. Légy kreatív, használd a fantáziád, és jól hűtsd be a pezsgőt! A szerelmetek úgy is felmelegíti majd a kiválasztott, romantikus színteret, még egy hideg februári napon is. (Ha kültéri helyszínt választasz, akkor a biztonság kedvéért, meleg pokrócról is gondoskodj!)valentin_napi_otletek.jpg

fotó: Pinterest

Néhány ötlet különleges helyszínekre:

  • a város tetején, egy olyan tetőteraszon, ahol gyönyörködhettek a kivilágított városban

560e126e577a0c8a839d89220eea62df.jpg

fotó: Pinterest

  • cápaalagútban, a Tropicariumban

Randi helyszínnek is tökéletes a kivilágított cápaalagút és az odavezető, mécsesekkel díszített tengeri sor. A Tropicariumban zárás után kettesben fogyaszthatjátok el a vacsorát a kivilágított cápamedence alatt lévő folyosón. Ha pedig egy ilyen kivételes helyszínen szeretnél elmondani valami fontosat, akkor igény esetén búváros segítséget is kapsz hozzá.“Leszel-e a feleségem? Boldog szülinapot! Csak úgy! Ne haragudj!” felirattal merülnek cápák közé a vacsora alatt.

 »További információ

romantikusvacsora02.jpg

fotó: tropicarium.hu

  • Óceán terem 

A Dzsungel étterem Óceán terme is varázslatos helyszíne lehet a romantikázásnak. Itt is olyan, mintha az óceán fenekén vacsoráznátok. Ha pedig a vízi élővilág mégsem jönne be, akkor választhatjátok még a Szavanna, a Dzsungel vagy a Kalóz termet is. Mind a négy helyszínen más és más hangulatot és ennek megfelelően más étlapot találtok. Ne hagyjátok ki a Varázslatos éjszaka nevű desszertet, mely mogyorós csokistészta pirított mandulával, vaníliafagyival és tejszínhabbal.

 »További információ
3.jpg2.jpg

fotók: dzsungelcafe.hu

  • Valentin-napi hajós városnézés élőzenével és svédasztalos vacsorával

Valentin-napon 2 órás romantikus hajókiránduláson is részt vehettek. Igazán meghitt pillanatokban lehet részetek egy ilyen programmal. A fűtött hajóról nézni Budapest éjszakai fényeit és közben élő zenét hallgatni páratlan élmény.

 »További információ
valentin-napi-hajos-varosnezes-elozenevel-es-svedasztalos-vacsoraval-original-73196.jpg

fotó: jegy.hu

Extra tipp

A vacsora helyszínére érkezzetek egy vagány izomautóval! Az ÉlményPláza különleges '’taxi szolgáltatása” főleg a férfiak szívét dobogtathatja meg, de a nőknek is meglepetés lehet, egy ilyen élményfuvar.

 »További információelmenyplaza_cover_valentin_b.JPG

fotó: elmenyplaza.hu

2. Wellness kényeztetések

  •  Izzadjatok együtt a Duna-parton, a Mobil Szaunában!

Ha már a hajós városnézés kapcsán úgy is a Duna-parton vagytok, akkor ugorjatok be a Batthyány térnél felállított Mobil Szaunába is! Hatszemélyes, fatüzelésű szaunából nézhetitek a város éjszakai fényeit, a dunai panorámát. Előzetes időpontfoglalás szükséges, hogy mire mentek, már ropogjon a tűz a szaunakályhában.  (A buszban van öltöző is, valamint kellemes hideg zuhanyt is biztosítanak nektek.)

 »További információ

5618538_aaf69041cddc8d8295e2f65729669c0d_wm.jpg

fotó: Huszti István / Index

dsc_0943-1024x683.jpg

fotó: valyo.hu

  •  Kényeztető SPA csomagok 

Ha a szauna kevés lenne, akkor válasszatok olyan páros, kényeztető csomagokat, mellyel testeteket és lelketeket egyaránt harmonizálhatjátok. Az ilyen Valentin-napi csomagok tartalmazhatnak romantikus, gyertyafényes fürdőt egy pohár pezsgővel és kényeztető masszázsokat is. Ezekkel biztosan el fogtok lazulni és elfelejtetek minden hétköznapi problémát, hogy maximálisan át tudjátok élni az élményt a szerelmetekkel. 

Válogassatok ezekből:

» Trisztán és Izolda szerelme - SPA Csomag Pároknak 

» Kényeztető SPA Csomag Pároknak

» Négycsillagos Wellness Élménycsomag
wellness_011.jpg

fotó: Pinterest

3. Hőlégballonos sétarepülés

Egy exkluzív, romantikus sétarepülés tökéletes Valentin-napi meglepés lehet azoknak, akik nem csak képletesen szeretnének a felhők között repkedni a szerelmesek napján.

Egy hőlégballonnal olyan helyeket is bejárhattok, melyeket gyalog vagy autóval sosem tudnátok megnézni. Olyan helyeken lehet utazás közben leszállni vagy berepülni, ahova földi járművel sem lehet könnyen eljutni (pl. erdős tisztások).

visionsofvictoria1350629-833.jpg

fotó: Pinterest

Ráadásul felülről minden sokkal szebb, látványosabb. Kiválaszthatjátok, hogy milyen helyszín felett szeretnétek repülni és akár olyan közel is szállhattok a fákhoz, hogy megérinthetitek azok leveleit.

 »További információ

4. Varázsoljátok el az ízlelőbimbóitokat! – Valentin-napi gasztro-élmények

  • Édes élmények a Csokoládé Múzeumban

Csokoládé szökőkútból folydogáló csokoládéba marcipángolyót mártani és bódító csokoládé illatot beszívni szívet melengető, édes érzés, melyet csakis a szerelmesek napján tehetsz meg a Csokoládé Múzeumban.

 »További információ

food-993503_960_720.jpg

fotó: Pinterest

  • Romantikus párlatkóstoló pároknak

Meghitt, gyertyafényes hangulatban a legfinomabb gyümölcspálinkákat kóstolhatjátok meg, szakértő sommelier odafigyelésével, tulipánpohárból, friss gyümölcsök, érett sajtok és a legédesebb csokoládék kíséretében. 5x2cl díjnyertes, különlegesen finom pálinkát kóstolhattok meg, melyek neve is már kísértésbe ejt (pl. Kacér Cseresznye, Csalfa Meggy, Pajkos Szamóca, Hamvas Szilva, Bársonyos Kajszi, Illatos Birs) és fellobbantja érzékeinket.

 »További információ

poharak_sorban.png

fotó: Pinterest

5. Romantikázzatok Valentin-napi programokon!

  •  Romantikus vacsoravonat

A Valentin-napi Gyertyafény Expressz három órás programja felejthetetlen gasztronómiai élménnyel várja a szerelmes párokat február 14-én. A romantikus időutazás alatt az étkezőkocsikban első osztályú ételeket és prémium minőségű borokat szolgálnak fel, miközben zongora zene szól.

 »További információ

wr029_etkezo.jpg

fotó:mavnosztalgia.hu

  •  Romantikus Balaton

Itt összegyűjtöttem nektek, hogy milyen programokon vehettek részt a szerelmesek napján, ha Balatonra utaztok.
valentin_nap_veszprem.jpg

fotó:veszpreminfo.hu

Akármelyik meglepetésötletet vagy programot is választjátok a fentiek közül, ne feledjétek, hogy a Valentin-nap csakis kettőtökről szól. Arról, hogy megemlékeztek a szerelmetekről, hogy egy napot egymásnak és a szerelemnek szenteltek. Válasszatok olyan programot, mely mindkettőtökhöz közel áll és tegyétek különlegessé vele a napotokat! Végül is egyszer van Valentin-nap egy évben. Legalábbis hivatalosan. Ki mondta, hogy nem lehet megismételni, például rögtön egy hét múlva?

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2017.02.10. 14:07:18

Akciósan ötvenezerért be lehet ülni a halak alá, de a kaját ki kell fizetni.... Komoly.

A mobil szauna egyszerűen szenzációs, a múlt héten voltunk. Viszont (nem baj , de fontos!), hogy aki csillivilli luxus szaunát képzel el, az téved. Egy egyesület (VALYO) által átalakított öreg busz, kicsit amatőr, kicsit barkácsolt, de attól még fantasztikus élmény, csak ajánlani tudom.
süti beállítások módosítása