Csirke, brokkoli és teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla lap teszi alacsony kalóritartalmúvá és egészségessé ezt az egyszerű street food ételt. A lime-os joghurtos öntet pedig meglepően jól passzol a roppanósra főzött brokkolihoz. Ki mondta, hogy a diétás ételek unalmasak? Próbáld ki ezt!
Hozzávalók (4 adag)
- 4 db torilla lap (teljes kiőrlésű lisztből vagy kukoricalisztből)
Ha nagyon kevés időd van, akkor megteszi a bolti, készen kapható lap is, de érdemes kipróbálnod a házi készítésű tortillámat is.
- 1 kisebb fej brokkoli
a sült csirkéhez:
- 200 g csirkemell filé
- sült csirke fűszerkeverék
- olívaolaj
az öntethez:
- 1 pohár natúr joghurt
- ½ citrom vagy lime leve
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és befűszerezzük. Olívaolajon megsütjük, majd kivesszük és a serpenyőt félretesszük, mert ebben fogjuk megsütni a tortilla lapokat is.
2. A brokkolit a hús méretével körülbelül azonos nagyságú rózsákra szedjük. Sós vízben roppanósra főzzük, majd kivesszük és lecsepegtetjük.
3. A tortilla lapok mindkét oldalát ropogósra sütjük a serpenyőben. Nagyon rövid idő alatt elkészülnek, vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és feltekerésnél el is törhet.
A lapokat kivesszük a serpenyőből, és megkenjük a joghurtos öntettel. Ráhelyezzük a megsütött csirkét és a brokkolit. A tortilla lapra mindig egyenletesen helyezzük rá a hozzávalókat, de úgy, hogy egy kiválasztott részbe kevesebbet tegyünk. Ez lesz az alja, melyet felhajtunk és a két oldalát ráhajtva hengert formázunk belőle. Fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy úgy maradjon, és máris fogyaszthatjuk a diétás wrapunkat.
fotó: Pinterest
Még több izgalmas, diétás ételt találsz az Enni és Fogyni című eBook-omban.
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.