Az élet hangulatos oldala

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Különleges tésztaétel, nem csak sütőtökrajongóknak.

2016. december 17. - Földi Rita

Igazán különleges tésztaételt kapunk az édeskés, krémes sütőtök és a karakteres ízvilágú, ropogósra sütött sonka párosításával. Azoknak is ízleni fog, akik nem kedvelik annyira a sütőtököt.

4fo.jpeg

Hozzávalók (3 adag)

250 g durum spagetti tészta

40 g sonka (pl.: fekete erdei)

150 g főtt tök

200 g főzőtejszín

olívaolaj

őrölt chili

őrölt rozmaring

őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma

 

a tálaláshoz:

rukkola

reszelt sajt
2.jpeg

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágva megsütjük. 200 C fokon, amíg ropogós nem lesz a vágási felület. Ezután kicsit meghűtjük, eltávolítjuk a héját és felaprítjuk.

Az aprított, villával kissé pépesített tököt sózzuk, borsozzuk valamint őrölt rozmaringgal és egy kevés chilivel ízesítjük.

2. Sós vízben al dente-re főzzük a tésztát. A sonka felét felkockázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.

3. Egy serpenyőben kevés olívaolajon először az egyben hagyott sonkaszeleteket sütjük ropogósra. (Nem fő ki belőle túl sok zsiradék ezért kell alá az olaj.) A megsült sonkákat kivesszük. Tálalásig félretesszük.

4. A maradék zsiradékban ropogósra sütjük a többi sonkát is, de ezt már nem vesszük ki, hanem ráöntjük a fűszerezett sütőtökpépet. Kevergetve pár percig lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel. A tejszínt ne egyszerre adjuk hozzá, hanem folyamatos kevergetés mellett, amennyit felvesz, amennyire sűrűre szeretnénk a szószt.

Végül az egészet átforraljuk. A krémesebb állag érdekében le is lehet még turmixolni.

5. Az elkészült szószhoz keverjük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

Tálalásnál a tészta tetejére tesszük a félretett sült sonkákat, megszórjuk reszelt sajttal és rukkolával díszítjük.

3.jpeg

>>> További tészta receptek itt. <<<

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.