A karácsony elmaradhatatlan süteménye a mézeskalács. Készíthetünk belőle fenyőfa díszeket, gasztroajándékokat vagy egy meseszép karácsonyi mézeskalács házat. Ha jól sikerül a házikó, akkor el is ajándékozhatjuk a művünket. Igazán különleges ajándék egy saját készítésű mézeskalács ház. De, hogy igazán jól sikerüljön, szükséged van egy jó receptre, és ismerned kell néhány apró trükköt is.
Ilyen szépségeket készíthetsz:
Innen lesd el a trükköket:
A jól bevált receptemet itt találod. Számolj azzal, hogy a tésztát egy nappal előtte el kell készítened.
Ügyelj arra is, hogy a mézeskalács háznak szobahőmérséklet kell. Se a túl hideget nem szereti, se a túl meleget.
Nézd meg a gasztroajándékként készült karácsonyi mézeskalács házaimat itt!
A mézeskalács ház készítése nagyon jó móka, mely lehet egy családi program is. A gyerekek és a kreatív felnőttek ugyanúgy élvezik a színes, cukormázas házikók elkészítését. Lehet, hogy sok idő és türelem kell hozzá, de a végeredmény kárpótolni fog mindenért. Próbáld ki te is!
fotók:Pinterest
Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.