Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Egy finom és egészséges recept tésztarajongóknak.

2016. november 10. - Földi Rita

20160922_140123-01.jpeg

Hozzávalók (4 adag):

  • 300 g darált sertés lapocka
  • 420 g cukkini
  • 80 g durum fusilli
  • 2 db fokhagyma
  • 60 g póréhagyma
  • 125 g mozzarella light
  • 100 ml főzőtejszín (12 %)
  • 1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A cukkinit felszeleteljük és besózzuk. Így levet ereszt, melyet később lecsepegtetünk. A póréhagymát felaprítjuk.

2. A darált húst olívaolajon sóval és borssal megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát és a fokhagymát is.

3. Sós vízben al dante-re főzzük a tésztát. Ha kész, leszűrjük és félretesszük.

4. Ha a hús lepirult, akkor felöntjük a tejszínnel és átforraljuk az egészet. Beleforgatjuk a kifőzött tésztát.

5. A cukkini szeletek felét egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínes-tésztás darált húst. A tetejére tesszük a maradék cukkinit és a felszeletelt mozzarellát.

200 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

20160922_140140-01.jpeg

1 adag (200 g) tartalmaz:

kalória: 282

fehérje: 18 g

szénhidrát: 9 g

zsír: 19 g

További tészta receptek itt.

 

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása