Hozzávalók (4 adag):
- 300 g darált sertés lapocka
- 420 g cukkini
- 80 g durum fusilli
- 2 db fokhagyma
- 60 g póréhagyma
- 125 g mozzarella light
- 100 ml főzőtejszín (12 %)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. A cukkinit felszeleteljük és besózzuk. Így levet ereszt, melyet később lecsepegtetünk. A póréhagymát felaprítjuk.
2. A darált húst olívaolajon sóval és borssal megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát és a fokhagymát is.
3. Sós vízben al dante-re főzzük a tésztát. Ha kész, leszűrjük és félretesszük.
4. Ha a hús lepirult, akkor felöntjük a tejszínnel és átforraljuk az egészet. Beleforgatjuk a kifőzött tésztát.
5. A cukkini szeletek felét egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínes-tésztás darált húst. A tetejére tesszük a maradék cukkinit és a felszeletelt mozzarellát.
200 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
1 adag (200 g) tartalmaz:
kalória: 282
fehérje: 18 g
szénhidrát: 9 g
zsír: 19 g
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.