Az élet hangulatos oldala

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

A recept, mely nemcsak a tányérodra varázsol őszi hangulatot, hanem a lelkedbe is. Élvezd, ahogy a sült tök és alma édes illata keveredik az illatos zsályával!

2016. október 15. - Földi Rita

fo.jpeg

Őszi színkavalkád és csupa egészséges finomság egy könnyen elkészíthető, gluténmentes ételben. Vasárnapi ebédként kötelező kipróbálni!

Hozzávalók (4 személyre):

4 db csirke felső comb

őrölt fekete bors

őrölt chili

1 ek. vaj

6-7 db friss zsályalevél

3 db alma

2 db sárgarépa

500 g orange sütőtök

1 dl félszáraz fehér bor
20161007_142501-01.jpeg

Elkészítés:

  1. A csirkét megtisztítjuk, a csontnál kissé bevágjuk, hogy jól átsüljön, majd sózzuk és borsozzuk. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. A sárgarépát is megpucoljuk és felkarikázzuk. Az alma magházát kiszedjük és felkockázzuk. A sütőtököt külön tálba tesszük. Az almát és a répát egy nagy tálban összeforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben vajat teszünk. Ezen sütjük elő a csirkecombokat úgy, hogy előbb a bőrével lefelé fordítjuk, hogy kisüljön a zsírja. Pár perc alatt kérget sütünk, majd kivesszük a serpenyőből.
  4. A serpenyőben maradt fűszeres, olvasztott vajat felöntjük a borral. Magas hőfokon hevítjük, hozzáadjuk a felaprított zsálya leveleket és felére besűrítjük.
  5. Beleöntjük a sütőtököt és sóval, kevés chilivel átforgatjuk. Rövid ideig főzzük, majd hozzáadjuk a répát és az almát is. Ezzel már csak pár percig főzzük, majd az egészet egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük és elterítjük. Itt is megszórhatjuk még sóval és őrölt chilivel.
  6. Ráhelyezzük az elősütött csirkecombokat és előmelegített, 180 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Rizibizivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.   

20161007_135638-01.jpeg

20161007_142254-01.jpeg

20161007_142729-01.jpeg

20161007_152724-01.jpeg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.