Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsálya, mustár és fokhagyma. Tökéletes hármas csirkeszárny pácolásához.

2016. október 07. - Földi Rita

life_and_trend_zsalyas-mustaros_sult_csirkeszarny.jpg

Miért szeretjük a zsályát?

A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják. A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését. /Forrás/

zsalya.jpg

A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is. 

Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!

Hozzávalók (2-3 személyre):

6 db csirkeszárny

8 db zsályalevél

3 db fokhagyma

4 ek. mustár

2 ek. olívaolaj

őrölt fekete bors
1.jpeg

Elkészítés:

1. A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.

2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.

1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben.

Párolt rizzsel tálaljuk. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása