Life and Trend - Földi Rita blogja

Szőlővel töltött sült alma

Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel

2016. szeptember 20. - Földi Rita

fo.jpg

Hozzávalók (3 adag):

3 db alma

2 ek. méz

1 tk. vaj

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

őrölt kardamom

2 marék dió

2 marék szőlő

Elkészítés:

1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.

2. Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.

3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.

Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.

4. Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezeket se hagyd ki:

>>> Szilvás gombóc

>>> Őszi császármorzsa

>>> Őszi panna cotta

>>> Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.