Az élet hangulatos oldala

Mit kell tudni az indonéz gasztronómiáról?

Világkonyha - Indonézia

2017. május 04. - Földi Rita

soto_1.jpgEgy indonéz mondás szerint a szerelem az ízlelésen keresztül érkezik. Az indonéz konyha gondosan ügyel a tálalás esztétikumára és az ízek harmóniájára. Pontosan milyen alapanyagokat használnak, melyek a nemzeti ételek és melyek a legkedveltebb fűszerek? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, hogy jobban fel tudjak készülni a hétvégi programomra, az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásárra.

Tovább

Indonézia közelebb van, mint gondolnád

Hétvégi programajánló

indonez-lanyok.jpgHétvégén leruccanunk Indonéziába. Két napra megyünk, és ez alatt felfedezzük az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját. Nem utazunk sokat, ugyanis Budapesten a VI. kerület, Városligeti fasor 26. szám alatt, az Indonéz Nagykövetségen ezt most egy különleges, ingyenes program keretében tesszük meg.

Tovább

5+1 tárgy, melytől garantáltan jobb kedved lesz

Vicces hangulatjavítók

7419d47b39843f13d24cb64da7c799c6.jpgVannak bizonyos tárgyak, melyek pusztán formájukkal, színükkel vagy esetleg felhasználási módjukkal képesek mosolyt csalni az arcunkra. Ezek közül gyűjtöttem most össze 5+1 vicces tárgyat, melyet érdemes beszerezni otthonra vagy ajándékként kedveskedni valaki olyannak, akinek szeretnénk feldobni a napját.

Tovább

7 állati jó hely a Balatonnál

Az állatok jelenlétében garantált a jókedv

14292407_1278528512200022_2483033746356558057_n.jpgA balatoni állatkertek, vadasparkok látogatása kitűnő program az év bármely időszakában, strandolás előtt, után vagy helyett is. A kiemelt időszakokban (Húsvét, május 1., Gyermeknap, Föld Napja) a legtöbb hely különleges programokkal is készül. Az állatok jelenlétében garantált a jókedv, így ezeket a helyeket akkor is érdemes felkeresni, amikor egy kis vidámságra vágysz. Kitűnő hangulatjavító program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tovább

Csináld magad! Ötletes húsvéti dekorációk az utolsó pillanatra is

Alkoss hangulatos húsvéti dekorációkat!

208401.jpg

Néhány húsvéti kelléket már beszereztél, de még nem volt időd feldíszíteni a lakást? Ezekkel az öltetekkel az utolsó pillanatokban is ünnepivé varázsolhatod az otthonodat és hangulatossá teheted a húsvéti reggelit vagy ebédet.

Tovább

Minőségi gasztronómia, határok nélkül

Bővül az OTP Bank Gourmet Fesztivál

121a7014.JPGA hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Tovább

Nem szereted a vízpartot? Akkor irány a Balaton!

Ha nyaralás, akkor csakis tengerpart? Gondold át!

nyar-vitorlas-felh.jpg

Sosem voltam oda a vízközeli időtöltésekért, kifejezetten kényelmetlennek éreztem, amikor egy tóhoz, folyóhoz vagy akár csak medencéhez közelítettem. A Balatonnal sem voltam másként, egészen egy csodás őszi délelőttig, amikor menthetetlenül magával ragadott az a bizonyos balatoni láz és minden eddigi gondolatom, rossz érzésem a vízpartok iránt feledésbe merült.

Tovább

A húsvéti menüből idén nem hiányozhat a sör!

Tavaszi sörkülönlegességek Húsvétra

08.jpg

Idén a Fűszerésszel együttműködésben új szezonális sörsorozatot indított az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde. A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is. 

Tovább

Teljes pompájában virágzik a Balaton!

Tavaszi fotók a virágba borult Balatoni településekről

amberg_anna_balatongyorok.jpg

Balatongyörök | fotó: Amberg Anna

Már nagyon vártam az első rügyeket, de még jobban azt, hogy a mandulafák is virága boruljanak. Az Akali bor napja mandulavirágzáskor program a virágzást csak március 31-re várta, de már sokkal hamarabb megcsodálhatjuk a színes virágokat.

Pazar tavaszi fotókat hoztam nektek, gyönyörködjetek benne!

Tovább