Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Ezt a mennyei csokis pite receptet imádni fogod!

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

2017. július 21. - Földi Rita

2_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpgSelymes, lágy csokoládékrém gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon tömény, de nagyon finom, és ami a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni, a végeredmény pedig meglepően csokis. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet.

Hozzávalók

(25 cm átmérőjű piteformához)

az alaphoz:

  • 300 g Győri Édes Zabfalatok
  • 100 g puha vaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 4 ek. kristálycukor

a töltelékhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín (30% zsírtartalmú OKÉ habtejszínt használtam)

a díszítéshez:

  • 6 db sárgabarack (szezonnak megfelelően eper is tökéletes)
  • egy marék pörkölt natúr mogyoró

1_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpgElkészítés

1. Egy piteformát kibélelünk sütőpapírral. A legjobb, ha olyan piteformánk van, melynek az alja kivehető. Ez a legjobb ehhez a csokis pitéhez, mert így a végén gond nélkül ki tudjuk majd emelni a megdermedt csokis réteget is.

2. A zabkekszet kimérjük és aprítógépben morzsává alakítjuk. Hozzáadjuk a vajat és a kakaóport. A masszát egyenletesen elterítjük a piteforma aljában. Egy kanál segítségével simítsuk le a kekszalapot, majd tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

3. Addig elkészítjük az ún. ganache-t (ejtsd: gánás), mely nem más, mint egy selymes, lágy csokoládékrém. Alapja a jó minőségű csokoládé, melyhez tejszínt kevernek. Egy lábosban forrósítsuk fel a tejszínt, és adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és a cukrot. Kevergessük addig, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk.

4. Ezt a finom masszát beletöltjük a kekszalapunkba. Egyenletesen elkeverjük, és ráhelyezzük a gyümölcsöt ,valamint az apróra vágott mogyorót. A pite felszeleteléséhez meg kell várnunk, amíg megdermed a csokoládé. Tegyük be ismét a hűtőbe 10 percre. Utána csak emeljük a ki a formából és már szeletelhetjük is. 6_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpg

3_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpg

5_sutes_nelkuli_csokis_pite.jpg

Ez is tetszeni fog! » Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása