Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Mediterrán lecsó fetával és bazsalikommal

Igazi könnyű, nyári finomság

2017. június 28. - Földi Rita

mediterran_lecso_2.jpegHa nyár, akkor lecsó-szezon! Lehet natúr, tojásos, tökös és lehet mediterrán is. Turbózd fel egy kevés feta sajttal és friss bazsalikommal! Igazi nyári, könnyű finomságot fogsz kapni, mely a hangulatában a napsütötte Toszkánát idézi. Ráadásul alakbarát és laktózmentes is.

Hozzávalók (3 adag)

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • ¼ kaliforniai paprika
  • ½ főzőtök
  • ½ padlizsán
  • 3 db tojás
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregánó

 sütés után rászórni:

  • 100 g feta sajt (laktózmentes), kockázva
  • 1 csomó petrezselyemzöld, finomra vágva
  • 2 szál újhagyma, felkarikázva
  • 5-6 db friss bazsalikomlevél, finomra vágva

mediterran_lecso_3.jpg

Elkészítés

1. Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsánt pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és együtt pirítjuk.

A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.
mediterran_lecso_1.jpg

kenyér nélkül 1 adag (300 g) tartalmaz :

Energia: 246 kcal

Fehérje: 13 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 16 g

mediterran_lecso_4.jpg

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása