Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

5 különleges balatoni várrom, amit látnod kell

Szokatlan formák, különleges helyszínek, páratlan panoráma

2017. május 26. - Földi Rita

somlo_vara.jpgNemrég az 5 legszebb várat mutattam be a Balaton környékén. Most következzen 5 különleges várrom, melyek formájukkal, helyszínükkel, vagy panorámájukkal kápráztatnak el minket. Fedezd fel mind!

1. Somlói vársomloi_var_5.jpg

A Bakony hegységének északi részén magányosan tör az égbolt felé a Balatontól legmesszebb lévő tanúhegy, a Somló, melynek erdővel benőtt szakadékos peremén emelkedik egy középkori várrom. A Somlói vár érdekessége az a sokszögű torony, mely a régészek szerint egykor a várhoz tartozó konyha kéménye lehetett.

» További információk

2. Szarvaskő vára (Döbröntei vár)szarvasko_varanak_romjai_7.jpg

A vár érdekessége, hogy kizárólag a déli oldalról volt könnyen megközelíthető, ezért a támadások elhárítására ezt a részt többszörös sánccal és ágyúrondellával erősítették meg. 

» További információk

3. Csillagvár Múzeumcsillagvar_muzeum.jpg

A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület megtekintése mindenképpen megér egy kirándulást. Lovaglás, állatudvar, íjászat és solymászbemutató is várja a látogatókat.

» További információk

4. Cseszneki várcseszneki_var_osszel_foto_szucs_imre.jpg

fotó: Szűcs Imre

Csesznek várának festői kőfalai a Bakony hegységében, egy sziklaszirten láthatóak. 1947-ben itt forgatták a Valahol Európában című filmben látható vár külső felvételeit.

» További információk

5. Csobánc vára12662448_1127255067286608_6216870691454505508_n.jpg

A Balaton-felvidék várromokban is gazdag. Ha egy igazán különleges várromot szeretnél megtekinteni és nem jelent problémát egy combosabb emelkedő sem, akkor Csobánc várához, pontosabban romjaihoz mindenképpen tervezz be egy túrát.

A romos épület nem teszi lehetővé, hogy a vár korabeli hangulatát átéld, viszont a várrom környékéről döbbenetes panoráma tárul eléd, mely kárpótol mindenért. Átérezheted, amit a vár lakói érezhettek, amikor kinéztek a vár ablakából: szabadság mindenek felett. 

» További információk

forrás: varak.hu | fotók: Pinterest

Kíváncsi vagy, hogyan repíthetnek vissza a fenti várak a mesés középkorba? Vesd be ezeket a trükköket, és indulhat az időutazás!

ejjel-nappal_balaton_1.jpgKövesd az Éjjel-Nappal Balaton oldalát is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása