Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Az 5 legszebb balatoni vár, amit látnod kell

Tökéletes kirándulási célpontok önmagukban is

2017. május 19. - Földi Rita

6_sumeg_is_viragba_borult.jpgVajon mennyi várat tudsz felsorolni a Balaton környékén? Kettőt? Hármat? Ennél jóval több van. A várromokkal együtt több mint 15!  Ízelítőül most az 5 legszebb várat gyűjtöttem össze, melyek önmagukban is tökéletes kirándulási célpontok lehetnek.

1. Sümegi vár

Lehetetlen nem észrevenni a környezetéből magasan kiemelkedő, kopár hegytetőre épült Sümegi várat, mely az ország egyik legszebb, középkori erődje. A középkori hangulatot a történelmi lovasjátékok és középkori lakomák programon, vagy a lovagi tornákon is átélheted.

» További információk
amberg_anna_sumegi_var.jpg

fotó: Amberg Anna

2. Thury-vár (Várpalotai vár)

A várpalotai Thury-vár az egyik legépebben megmaradt négy sarokbástyás középkori várunk, mely mindenképpen megér egy kirándulást. Nyáron színházi és kulturális rendezvényeknek is otthont ad.

» További információk
4-4-1024x574.jpg

3. Kinizsi-vár

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a Kinizsi-vár középkori lakótornya. Csodáld meg te is!

» További információk
1.jpg

fotó: Josef Jordan

4. Veszprém vára

Egy meredek sziklahegy keskeny gerincére épült Veszprém egyik nevezetessége, a Veszprémi vár. Ne egy klasszikus értelemben vett középkori, vaskos falú kőépületet keress! Egy egész várnegyednyi felfedezni való vár rád, amint átléped a Hősök Kapuját. Az időközben barokk arculatot kapott várnegyedben összpontosul a város látnivalóinak zöme (I. Szent István király és Gizella királyné szobra). Ezenkívül a remek kilátóhelyek (TűztoronySzent Benedek-hegyi kereszt) és a különleges programhelyszínek miatt is érdemes felkeresni.  

» További információk
veszpremi_var.jpg

fotó: Vörös Ákos 

5. Szigligeti vár

A több mint 750 éves szigligeti vár attrakcióival, széles programkínálatával, de legfőképp páratlan panorámájával és egyedi hangulatával kápráztat el minket. Itt nemcsak történelmi íjászversenyen, hagyományőrző napokon, solymászbemutatókon kaphatsz ízelítőt a pezsgő váréletből, hanem zenés nyári estéken is részt vehetsz. Szerda esténként pedig komolyzenei koncertekkel is készülnek.

» További információk
westdrone_szigliget.jpg

fotó: WestDrone

A várakról szinte mindenkinek más jut az eszébe. Nyilván tökéletes túrázási célpontok, izgalmas látnivalók, de ennél jóval többek is. Mesélő történelemkönyvek, melyek visszarepíthetnek minket a régmúlt időkbe. Vesd be ezeket a trükköket, és indulhat az időutazás!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rafti 2017.08.02. 22:19:35

Amber Annának a Sümeg váráról készített fotója klasszikusan jeleníti meg azt a képet, ami az emberben él a vár szó kapcsán; - "a VÁR uralja a körülötte elterülő tájat!"
Nagyszerű fotó! :-)
süti beállítások módosítása