Life and Trend - Földi Rita életmódblogja

Life and Trend

Olyan tömeg várható hétvégén a Balatonnál, mint a főszezon közepén

Vajon összejön a jelképes élőlánc a két part között?

2017. január 26. - Földi Rita

balaton_jeges_tel.jpg

fotó: siofoki-hirek.hu

A téli Balaton örömeit már az előző hétvégéken is sokan élvezhették. Korcsolyások, jégvitorlások lepték el a befagyott tavat, a parton pedig számos jeges programot tartottak.

jegkorcsolyazas_balaton.jpg

fotó: siofoki-hirek.hu

Az egyik hétvégén, Alsóörsön és Balatonalmádiban olyan sokan voltak, mintha csak a fürdőszezon kellős közepén lettünk volna. Mi várható akkor a 28-ai hétvégén, amikor a BalatonÁtcsúszás keretében egy rendkívüli program vár ránk? Vajon összejön a jelképes élőlánc a két part között?

posza.jpg

fotó: Posza Róbert

Minél többen megyünk hétvégén, annál biztosabb a dolog. Ezért összegyűjtöttem, hogy miért érdemes a hétvégét a Balatonra tervezni. Bár tudom, hogy egy igazi Balaton-rajongónak nem kellenek érvek, csak egy kis szabadidő. Remélem, sokatoknak össze fog jönni ez utóbbi is.

Ezekre lehet számítani:

Korcsolyázás, jéghokizás, szánkózás, fakutyázás, jégvitorlázás

Hivatalos jégpálya Tihanyban, Keszthelyen, Siófokon, Balatonföldváron, Balatonfüreden van kijelölve. Számos helyen esti világítással, zenével és az átöltözéshez ülőbútorokkal is készültek.
josef_jodrdan.jpg

fotó:Josef Jordan

Néhány Instagram fotót mutatok kedvcsinálónak:

A Te fotód is bekerülhet a következő cikkbe, ha megjelölöd a #nonstopbalaton hashtaggel.

Forralt bor és forró tea minden mennyiségben

A téli sportok elengedhetetlen kellékei a forró italok. A tihanyi Belső-tónál büfé is nyílt a korcsolyázóknak, az alsóörsi önkormányzat pedig az elmúlt hétvégéken térítésmentesen gondoskodott a meleg italokról.

Jég-hétvége Balatonalmádiban  

Annyira sikeres volt a 21-22.-ei buli, hogy január 28-29.-én ismét megrendezik. A Wesselényi strandon jelmezbemutatóval, váltóversenyekkel, szánhúzó versennyel készülnek most is.

BalatonÁtcsúszás Fonyód és Badacsony között

A legizgalmasabb programnak a BalatonÁtcsúszás ígérkezik, melyet szombaton délelőtt 11 órától tartanak. Fonyód és Badacsony felől is indítják a bátor részvevőket, akik ”átcsúsznak” a Balaton jegén.

5,2-5,3 kilométeren kell átkelniük a résztvevőknek, ennyi a két település közötti táv, mely egyben a tervezett második balatoni komp útvonala is.

Elegendő résztvevő esetén egy jelképes élőláncot terveznek kialakítani a két part között. Tömegekre számítanak és a két településen hangulatos jégkarnevált is rendeznek.

A téli sportoláshoz és a jó hangulathoz tehát ezen a hétvégén is minden adott lesz. Azok, akik a balatoni jeges szezont, csak fotókról, videókról látták, mindenképpen meg kell nézniük élőben is, hogy milyen a befagyott Balaton és, hogy milyen meseszép látványt nyújt például a havas Badacsony.

16105603_1365783286819329_7593767405066513769_n.jpg

fotó: Varga Norbert

Ez a hétvége last minute alkalom. Ki tudja, meddig marad a hideg idő? Lehet, hogy legközelebb már rövidnadrágban megyünk a balcsira.

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon. 

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása