A forró csoki a meghitt téli esték hűséges társa lehet, mely felmelegít és ízével jobb kedvre derít, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve.
A tökéletes forró csokit onnan ismered fel, hogy krémesebb, sűrűbb állagú, mint egy kakaó, de hígabb, mint az olvasztott csokoládé. Lehetőleg tartalmazzon étcsokoládét és ne legyen émelyítően édes.
A boltban vásárolható forró csoki porok vagy nagyon híg állagúak és inkább kakaóra hasonlítanak, vagy olyan sűrűk, mint egy puding, mivel sok keményítőt tartalmaznak. A bolti helyett inkább készítsük el házilag!
Így készítsd:
30 g csokoládéhoz számolj 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészítheted tejszínnel is.
A tejet egy lábosban forrósítsd fel és tegyél bele magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládét. (A legjobb az, ha csokoládépasztillát használsz hozzá.) Ízlés szerint tegyél bele cukrot, és melegítsd össze!
Ha alakbarát forró csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt a receptet!
Ha laktózmentes vagy vegán verziót szeretnél, akkor készítsd mandulatejjel!
Ezekkel fűszerezd:
a klasszikus: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom
a pikáns ízek kedvelőinek: csili, cayenne bors
ami még megbolondítja: egy kevés rum vagy Bailey’s likőr
ettől krémesebb: egy nagy kanál nutella
Tipp: Készítheted fehér csokoládéból is.
Ha szakértő segítségre lenne szükséged, akkor látogass el egy forró csoki készítő tanfolyamra.
Így díszítsd:
tejszínhabbal, pillecukorral, karamell öntettel, színes szóró cukorral vagy csokoládé forgáccsal
Már csak egy hangulatos bögre kell hozzá. Válassz innen!
A végén tehetsz bele egy egész fahéj rudat és stílusosan ezzel is kevergetheted kanál helyett.
Téli napokon vesd be a fűszeres forró csokit, melyet a legjobb úgy kortyolgatni, hogy közben a meleg szobából nézed a hulló hópelyheket.
fotók:Pinterest
Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!
Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.
A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.